appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Ik zit helemaal niet te wachten op versoepelingen met kerstmis'

ANP
dinsdag 17 november 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Versoepelingen rondom de feestdagen: Marcel van Roosmalen zit daar helemaal niet op te wachten. "Ik haat kerstmis. Ik vond oud en nieuw altijd een verschrikkelijke avond", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Versoepelingen rondom de feestdagen

Dat de feestdagen niet hetzelfde gaan zijn als de voorgaande jaren is inmiddels wel duidelijk. Van Roosmalen zet het allemaal op een rijtje: "Het positieve nieuws: u mag wel een kerstboom. Zoals u met sinterklaas wel uw schoen mag zetten. Met oud en nieuw mag u geen vuurwerk, maar wel een oliebol. Er komt deze winter geen Elfstedentocht, maar schaatsen mag wel. Geen carnaval, maar wel kutmuziek."

Van Roosmalen is blij dat er deze winter geen "gezeik komt" over de Elfstedentocht. "Dat er geen carnaval meer is en wat mij betreft gaan Koningsdag, Pasen en het Suikerfeest ook niet door en 4 en 5  mei mag de Koning van mij ook wel weer alleen doen. Mijn dieptepunt is dat ze ons waarschuwen dat kerstmis niet zo wordt als voorgaande kerstmissen en dat ze daar dan heel moeilijk bij kijken. Zo schatten ze ons in, ze zien ons als simpel, als een stel laven die  pas op tilt slaan als het samen eten niet doorgaat. Nou, ik heb wel wat anders aan mijn kop dan kerst, ik zit helemaal niet te wachten op versoepelingen met kerstmis."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Versoepelingen rondom de feestdagen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1