appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Klimaatprobleem moet met dezelfde ernst aangepakt worden als corona

Pixabay
woensdag 19 augustus 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Het zou enorm helpen als het klimaatprobleem met dezelfde ernst werd aangepakt als corona", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV. Even dacht de druktemaker dat corona een 'kans' zou zijn voor het klimaat, maar niets blijkt minder waar, "het is vertraging en afleiding."

Druktemaker Pieter Derks - Groenlandse ijskap

Pieter Derks: "Ik weet nog dat ik hier in mijn eerste column over corona enthousiast was, omdat de uitstoot van CO2 in China enorm was gedaald. Ik geloof dat ik echt even dacht dat het klimaat hier misschien wel van zou kunnen profiteren, dat dit misschien wel een kans zou zijn om dingen anders te doen. Het was februari he, dat is inmiddels zes corona-maanden geleden, die tellen driedubbel, dus we hebben het over anderhalf jaar terug. Inmiddels weet ik beter natuurlijk."

Kans voor klimaat

Corona blijkt volgens Derks toch geen "kans voor het klimaat" te zijn. "De verkiezingen volgend jaar zullen gaan over economisch herstel en over banen, tenminste, als het in de tussentijd niet iemand gelukt is om het tóch weer over Marokkanen te laten gaan. En als ze doorgaan natuurlijk, want met tante Sjaan in de rij staan om te stemmen met een potlood waar ome Han net aan gelikt heeft is levensgevaarlijk."

Derks: "Het is vette pech voor de ijskap in Groenland, maar hij zal moeten wachten tot de eerste relschoppers in Den Haag van straat worden gespoeld voordat we écht in actie komen."

Druktemaker Pieter Derks - Groenlandse ijskap

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1