appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Johan Derksen zorgt voor opluchting in totaal verkrampt debat'

ANP
zondag 21 juni 2020 | WNL | WNL Redactie

De opmerkingen van Johan Derksen in Veronica Inside zorgen voor "een soort opluchting in dit totaal verkrampte en humorloze debat". Dat zegt opiniemaker en Telegraaf-journalist Wierd Duk in WNL Opiniemakers. "Het is een debat dat steeds verder dreigt te escaleren", aldus Duk.

'Johan Derksen zorgt voor opluchting in totaal verkrampt debat’

Duk kijkt als voetballiefhebber graag naar Veronica Inside, ook vanwege de grappen over actualiteit en politieke thema's. "Tegenwoordig zijn er zo weinig recalcitrante persoonlijkheden die eens een keer tegen de mainstream in durven te gaan, dat ik blij ben met Johan Derksen."

Dat Veronica Inside na de uitspraken over rapper Akwasi geboycot wordt door adverteerders en sommige voetballers, baart ook Ulysse Ellian, VVD-fractievoorzitter in Almere, zorgen. Hij roept hen op om juist in discussie te gaan. "Johan maakt een grap, die ik persoonlijk niet erg grappig vond. Ik snap dat mensen daar iets van vinden, maar dan moet je daarover in discussie gaan. Hij zegt iets over iemand die een strafbare uitlating heeft gedaan. Daar hoor ik nu helemaal niets meer over."

'Akwasi is strafbaar'

Ellian doelt op de uitspraak van Akwasi tijdens het protest op De Dam, waarin hij riep dat hij Zwarte Piet in z'n gezicht zou schoppen. "Wat Johan doet, wat wij doen in de politiek, dat is spelen met woorden, dat is ons werk", zegt Ellian. "Dat betekent niet dat je oneindig ver mag gaan. Op De Dam zeggen dat je iemand in z'n gezicht gaat trappen, dat is bedreiging."

Dat Akwasi zich niet hoeft te verantwoorden voor zijn bedreiging, vindt Ellian onbegrijpelijk. "Geert Wilders moet zich in dit land voor 'minder, minder, minder' tot aan het Gerechtshof verantwoorden. En dit, 'ik trap je in je gezicht', ik vind het onbestaanbaar dat daar geen massale ophef over is. Als Akwasi een woordkunstenaar is, is Geert Wilders het zeker."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1