appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het zal me een vegetarische worst wezen of ze dat in Den Haag het dashboard noemen'

ANP
woensdag 20 mei 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Pieter Derks snapt ineens waarom we niets meer horen over de corona-app van de overheid. "Er komt een dashboard. We zitten nu ineens in een auto, achter het stuur, en dan is appen natuurlijk levensgevaarlijk", zegt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - Corona-dashboard

De komst van het corona-dashboard roept de nodige vragen op bij Derks. "Nu deze tomeloze ambitie zo duidelijk is uitgesproken kunnen we misschien door met het belangrijkere gedeelte: waar gaan we heen? Heel fijn dat de chauffeur ons heeft laten zien hoe de auto werkt, maar wat wij willen weten is: waar wil hij naartoe en hoe denkt hij daar te komen?"

Op zijn eigen dashboard zag Derks ook wat berichten langs komen. "Dat er A: in Nederland heel veel eten over is, dat aan de varkens wordt gevoerd of door de shredder gaat, dat B: op andere plekken in de wereld als gevolg van alle lockdowns honger een steeds grotere ramp wordt, en dat C: KLM geen reet te doen heeft. Ikzelf heb dan dus bijvoorbeeld best wel de neiging A, B en C aan elkaar te verbinden."

Druktemaker Pieter Derks - Corona-dashboard

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1