appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Verzekeringsmaatschappijen spannen de kroon met het handje ophouden bij papa overheid'

ANP
woensdag 29 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het festivalseizoen is dit jaar compleet afgelast, maar in De Nieuws BV zegt Elfie Tromp dat we in 2021 ook op de bank zitten. "Niet omdat er een andere uitbraak gepland staat, maar omdat de verzekeringsmaatschappijen het liefst alleen risicoloze situaties verzekeren."

Druktemaker Elfie Tromp - Verzekerd van onbetrouwbare verzekeringen

De verzekeraars hebben ditmaal verzekering nodig. Tromp: "Zat tot begin dit jaar 'pandemie' nog automatisch in het pakket voor festivals en evenementen, nu is het niet meer mogelijk om je daarvoor te verzekeren. De last die gepaard gaat met die enorme winstbuffers die ze decennialang maakten toen er géén pandemie uitbrak, toen festivals wél netjes uitverkochten en winst draaiden."

Volgens Tromp zijn het de verzekeringsmaatschappijen die de kroon spannen met het handje ophouden bij papa overheid. "Natuurlijk, er is ook een hoop onzekerheid. Niemand weer hoe die anderhalfmeter-maatschappij eruit zal zien. Zo kunnen obers niet van anderhalf meter serveren, is crowdsurfen en pogo-en niet leuk om alleen te doen."

Druktemaker Elfie Tromp - Verzekerd van onbetrouwbare verzekeringen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1