appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Accountants ook niet in staat tot zelfregulering: 'Wie eigenlijk wel?'

ANP
woensdag 15 januari 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Zelfregulering: accountants zijn er niet toe in staat, maar wie eigenlijk wel, vraagt Pieter Derks zich af in De Nieuws BV: "Dan had niet half Australië in de fik gestaan en werd er op tv niet zoveel geluld over wat er op tv is."

Druktemaker Pieter Derks - Accountants en zelfregulering

Derks: "Hij stond vanmorgen in de NRC, en de kop luidde: 'Accountants niet in staat tot zelfregulering'. De eerste vraag die dat al meteen oproept is natuurlijk: wie wel? Als mensen überhaupt in staat zouden zijn tot zelfregulering waren er niet voor het eerst meer vliegvakanties dan autovakanties geweest."

Accountants hebben zitten slapen

"De tweede vraag die ik had was: wat is er dan aan de hand met accountants?", zegt Derks. "Waarom moeten ze zichzelf reguleren? Ik moet toegeven: ik lees niet elke dag de financiële pagina’s, wat mij betreft zijn de beursberichten niet veel geloofwaardiger dan de horoscoop. Dus misschien had ik wat gemist."

Wel viel het Derks op dat er een reclamespotje voor accountants werd gemaakt: "Dat had al een belletje moeten doen rinkelen: als een branche zó eensgezind reclame voor zichzelf gaat maken, dan ligt er meestal ergens in een kast een stapeltje lijken te stinken. Het feit dat als je googelt op 'accountants' dat automatisch wordt aangevuld met 'hebben zitten slapen' zegt misschien genoeg."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1