appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Jules Deelder leeft voort'

ANP
donderdag 2 januari 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Jules Deelder was niet zomaar een dichter, dandy of nachtklant: "Die opsomming doet hem tekort", vindt Elfie Tromp. In De Nieuws BV zegt de druktemaker wat hij nog meer was: "Jules Deelder was een sfeer. Een totaalbeleving die alle zintuigen bediende."

Druktemaker Elfie Tromp - Jules Deelder

Terwijl de meeste mensen op oudjaarsdag in de rij stonden bij oliebollenkramen en voor de laatste keer van het jaar de wijnglazen klaar zette, werd Jules in een zwartgelakte kist met zwarte krans beschenen door de bleke winterzon. Elfie: "Het is een misvatting dat Jules Deelder in 2019 is gestorven. Jules Deelder was al veel langer het menselijke bestaan ontstegen."

Jules Deelder leeft voort

Elfie: "Om sommigen mensen moet je rouwen dat ze vertrokken. Bij anderen moet je vieren dat ze hebben bestaan. Jules Deelder heeft geklonken. Schel en triomfantelijk, zacht als het kon en hard als het ging. Jules Deelder werd gehoord. Jules Deelder die leeft voort."

Druktemaker Elfie Tromp - Jules Deelder

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1