appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers
STER Advertentie

'Ok Boomer, stel je eens niet zo aan'

Pixabay
maandag 25 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Waarom zeggen jongeren zo graag 'Ok Boomer' tegen babyboomers en ouderen? Dat legt druktemaker Cesar Majorana uit in De Nieuws BV: "Boomers, opgelet, houd uw toetsenbord nog even vast voordat u overgaat op uw achterhaalde oude klaagmodus."

Druktemaker Cesar Majorana - Ok Boomer

"Luister gewoon een keer", richt Cesar zich tot babyboomers. De uitspraak 'Ok Boomer' "sluit de deur in het gezicht van mensen die er jarenlang mee wegkwamen om jongere generaties niet serieus te nemen. Jonge mensen vragen om verandering en boomers houden zich met alle mogelijke kracht vast aan hun laatste restjes autoriteit en macht."

OK Boomer

Cesar: "Ok Boomer is de logische reactie van jonge mensen op stom generationeel geluk, gecombineerd met een totale onwil om iets goeds te doen voor de volgende generatie. Ze hebben het gewoon te goed gehad. Ik zou medelijden hebben met boomers, als ze niet zo dolgraag hun zegje overal over willen doen. Daarom herhaal ik een klassiek boomer mantra voor iedereen die het oneens is met de term 'Ok Boomer': stel je eens een keer niet zo aan."

Druktemaker Cesar Majorana - Ok Boomer

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1