appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het kan heel verfrissend zijn om tradities te veranderen'

ANP
donderdag 14 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Tradities bestaan vaak al heel lang en dat is ook het belangrijkste argument voor het behoud ervan. Maar volgens druktemaker Dolf Jansen kan het ook heel verfrissend zijn om een traditie eens te veranderen en te ontwikkelen, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Dolf Jansen - Modern gentleman

"Begrijp me goed, er zijn dingen die we zeker moeten behouden", vertelt Jansen. Mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, bos, trias politica, hagelslag, Golden Earring, herfstweer en solidariteit. Maar soms kan het heel verfrissend zijn om eens wat te veranderen." 

Traditie is als een slang die in zijn eigen staart hapt 

"Je zou ook kunnen kijken naar nieuwe ideeën en de toekomst", zegt Jansen. "Maar nee, traditie is traditie en dat moet zo blijven, omdat het traditie is. Het is een slang die zo lekker zijn eigen staart opsmikkelt dat ie al bijna aan zijn eigen kop toe is. Daar gaat ie uiteindelijk aan dood natuurlijk, maar ja, een slang die zijn eigen staart hapt, traditie he." 

Druktemaker Dolf Jansen - Modern gentleman

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1