appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

'Mijn manier van spreken is voor slechthorenden wat te hoog gegrepen'

Wikipedia
donderdag 31 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Druktemaker Dolf Jansen tourt momenteel met zijn voorstelling Oudejaars 2019 door het land. Gisterenavond had hij in Waalwijk een speciale avond, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Dolf Jansen - Gebarentolk

"Gisterenavond was speciaal", vertelt Jansen. "Niet alleen omdat Waalwijk geen station heeft en ik dus al een duurloop vanuit Den Bosch had afgelegd, maar vooral omdat mijn voorstelling werd gebarentolkt. Het publiek zag niet alleen Maxima en Bin Salman uitgebeeld, maar ook Stef Blok. Dat doe je door bewegingsloos met een lege blik in het niets te staren." 

432 lettergrepen per minuut

"Iedereen is welkom in mijn zalen, maar ik begrijp dat mijn manier van spreken qua liplezen voor de meeste moeilijk-horende mensen wat te hoog gegrepen is", vertelt Jansen. "Een normaal mens spreekt met ongeveer 200 lettergrepen per minuut, Matthijs van Nieuwkerk tikt op een goede avond de 385 aan, maar ik haal de 432 lettergrepen." 

Druktemaker Dolf Jansen - Gebarentolk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1