appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'Dit verbod verhult dat Instagram onze mentale gezondheid aantast'

Pixabay
vrijdag 25 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Instagram gaat de camera-filters die je gezicht mooier maken verwijderen. De app maakt zich zorgen over de mentale gezondheid van de gebruikers. Druktemaker Cesar Majorana vindt het een schijnheilige maatregel, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Cesar Majorana - Instagram-filters

"Voor Instagram gaat het allemaal te ver", vertelt Majorana. "Ze willen wel opgeleukte selfies, maar gebruikers die ├ęcht hun gezicht willen aanpassen mogen oprotten. Het is duidelijk een verwoede poging om hun eigen imago als giftige plek voor jongeren op te poetsen."

Aantasten van onze mentale gezondheid 

"Dit hele verbod is oppervlakkig en overmoedig", zegt Majorana. "Het verhult dat Instagram op veel diepere manieren onze mentale gezondheid aantast. Instagram vraagt je vanaf vandaag niet om je gezicht te veranderen. Ze verplichten je juist om je zo normaal en doorsnee mogelijk te voelen. Sorry mensen met een doodnormaal gezicht, ook online blijf je er voorlopig doodnormaal uitzien."

Druktemaker Cesar Majorana - Instagram-filters

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1