Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Trots zijn op je DNA is misschien nog wel dommer dan trots zijn op je geloof'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Trots zijn op je DNA is misschien nog wel dommer dan trots zijn op je geloof'

Vorige week werd het gerenoveerde Huis ten Bosch aan het volk getoond. De werkvertrekken dan, de privévertrekken blijven onderdeel van verbeelding. Het dieptepunt was volgens druktemaker Marcel van Roosmalen de Groene Zaal zegt hij in De Nieuws BV. En dan vooral de zestigduizend handgemaakte baksteensteentjes volgens de code van zorgvuldig gekozen stukjes koninklijk DNA.

Marcel: "In gedachten zag ik het koninklijk paar al pronken tegen bezoekers die het net als zijzelf ook van hun afkomst moeten hebben. Trots zijn op je DNA is misschien nog wel dommer dan trots zijn op je geloof, geboortestad of land. Je hebt er niets voor gedaan, maar je bent toch speciaal."

DNA van Willem van Oranje

"Hoezo werkten de Oranjes, die het liefst zoveel mogelijk verborgen houden, hier aan mee?" vraagt Marcel zich af. "Ze weigeren logischerwijs mee te werken aan onderzoek naar het DNA van Willem van Oranje, waaruit gezien alle buitenechtelijke affaires, hoogstwaarschijnlijk zal blijken dat het wel meevalt met die verwantschap met de vader des vaderlands en dat we ze dus onterecht voorzien van paleizen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie