appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels
STER Advertentie

De zomerdepressie: 'Ik kan niet meteen empathie en compassie opbrengen'

Pexels
vrijdag 5 juli 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Naast de herfstdip, de winterdepressie en voorjaarsmoeheid, is er ook de zomerdepressie. In De Nieuws BV geeft Kees van Amstel eerlijk toe dat hij niet meteen empathie en compassie kan opbrengen en dat komt vooral door de vaagheid rondom de aandoening. 

Kees van Amstel - Zomerdepressie

Hoe veel mensen precies een zomerdepressie hebben is niet helemaal bekend. Er wordt gezegd dat het er 10.000 zijn, maar waar die getallen vandaan komen? Kees van Amstel: "Hoe raad je dat dan,kijk je wie er ook bij 38 graden niet uit zijn zwarte Quechatentje komt: tel je de chagrijnige koppen in een ijssalon?"

Een zomerdepressie is seizoensgebonden en dat is maar goed ook. "Je zal verdomme een zomerdepressie in de winter krijgen, zit in je t-shirtjeen je bermuda short ongelukkig te wezen bij min 10, dan nog liever een herfstdip."

Druktemaker Kees van Amstel - Zomerdepressie

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1