appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'De vrouwen moeten minder betaald krijgen dan de mannen'

ANP
woensdag 26 juni 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Druktemaker Pieter Derks heeft er nog eens over nagedacht en hij weet het zeker: "De vrouwen moeten minder betaald krijgen dan de mannen." In De Nieuws BV zegt hij: "We moeten het gewoon niet willen. Het is er gewoon te leuk voor. Het zou eeuwig zonde zijn als deze sport, net als de mannelijke tak, verpest zou gaan worden door geld."

Druktemaker Pieter Derks - Vrouwenvoetbal

Je kan bijvoorbeeld gewoon nog kaartjes kopen: bij het mannenvoetbal is dat nog wel anders: "Het toernooi is al bezig, en je kan nog steeds naar de website, ik heb het geprobeerd, en dan klik je op 'kwartfinales', en dan kies je een wedstrijd, en dan kun je voor tussen de 15 en 57 euro kaartjes kopen. Gewoon, winkelmandje, afrekenen, en morgen naar Frankrijk."

Pieter: "Dus het mag misschien geen populair standpunt zijn, ik blijf erbij: we moeten de vrouwen niet hetzelfde gaan betalen als de mannen. Spannende, sportieve wedstrijden met sporters die op echte mensen lijken – dat moeten we niet met geld kapot willen maken."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1