appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Deze zeldzame dieren worden met uitsterven bedreigd

Pixabay
woensdag 8 mei 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Diersoorten sterven massaal uit als we niets doen, was het nieuws van deze week. In totaal is de schatting dat 1 miljoen van de 8 miljoen soorten bedreigd worden. Druktemaker Pieter Derks maakt zich zorgen om een aantal soorten. "De correcte declarant" bijvoorbeeld, of de "handgevende geelhes", die zijn zeer zeldzaam. 

Druktemaker Pieter Derks - Bedreigde diersoorten

Volgens Pieter Derks is de oplossing heel simpel: "Willen we zowel de zeeschildpad als de correcte declarant redden, zowel het regenwoud als de polder, dan hoeven we maar één soort stevig in te dammen. Als we de homo economicus en al zijn hebberige ondersoorten kunnen terugdringen, denk ik dat we zomaar weleens een hele grote slag zouden kunnen slaan."

Druktemaker Pieter Derks - Bedreigde diersoorten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1