Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Op 1 mei kunnen we prima stilstaan bij de 1,23 miljoen ZZP'ers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Op 1 mei kunnen we prima stilstaan bij de 1,23 miljoen ZZP'ers'

De Dag van de Arbeid leeft niet echt meer in Nederland. "Misschien omdat er zo weinig ophef over te maken valt", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV op NPO Radio 1. Daarom stelt hij voor om stil te staan bij zij die hard werken, te weinig betaald krijgen en teveel uren maken: die 1,23 miljoen ZZP'ers.

Tegenwoordig is een arbeider een 'werknemer'. Dat is volgens Pieter Derks een misleidend begrip: "Want het is eigenlijk natuurlijk andersom, degene die voor te weinig geld het werk verricht, dat lijkt mij een werkgever. En degene die dankzij dat werk genoeg winst kan maken om in een dure auto naar de golfbaan te rijden, dat lijkt me nou typisch een werknemer".

"1 mei, de dag waar bijna geen enkele Nederlander een boodschap aan heeft, lijkt mij een prima dag om even stil te staan bij al die 1,23 miljoen Zelfstandigen Zonder Pensioen. Die te eigenwijs zijn voor een vakbond, te druk zijn voor een staking, en te moe zijn voor protest, en dus de Dag van de Arbeid invullen op de meest toepasselijke manier die er is: gewoon, met heel veel arbeid."

Druktemaker Pieter Derks - ZZP-ers

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie