appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'De Wereldbank kan het goed bedoelen, maar feitelijk nodigen ze de kinderlokkers uit op een kinderfeestje'

ANP
woensdag 24 april 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Cesar Majorana gelooft dat mensen die kwade dingen doen juist zelf het idee hebben met het goede bezig te zijn. In De Nieuws BV vertelt hij over het EBA rapport van de Wereldbank, waarmee ze denken Afrika te helpen. 

Druktemaker Cesar Majorana - De wereldbank

De Wereldbank geeft namelijk advies aan zestig Afrikaanse landen over het gebruik van hun landbouwgrond. Cesar Majorana: "Scoor goed op het volgen van dit advies en je krijgt recht op meer hulpgoederen en financiële steun van de Wereldbank. Die deals ken ik nog wel van zo’n Italiaanse film over een peetvader, waar ze trouwens veel dezelfde 3-delige pakken dragen die ik de Wereldbank-medewerkers ook zie dragen".

Ze kunnen het dus goed bedoelen maar feitelijk nodigen ze volgens Cesar de kinderlokkers uit op een kinderfeestje. "Die EBA toetsing is niks anders dan een inburgeringstoets voor het grootkapitaal. Landen die goed scoren mogen meedoen aan de uitverkoop van hun eigen grondstoffen. Het is letterlijk toelating tot de koopjeshoek van grote bedrijven."

Druktemaker Cesar Majorana - De wereldbank

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1