appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'Criminalisering stopt sekswerk niet'

ANP
woensdag 10 april 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vandaag krijgt de Tweede Kamer 40.000 handtekeningen tegen het kopen van seks in Nederland overhandigd. Maar, "criminalisering stopt sekswerk niet", zegt Cesar Majorana in De Nieuws BV op NPO Radio 1. "Het maakt sekswerkers simpelweg rechtenloos."

Druktemaker Cesar Majorana - Sekswerk

Cesar: "Die 40.000 handtekeningen zijn de uitkomst van 6 jaar campagne door het christelijke jongeren initiatief 'exxpose'. En daar is iedere louche pooier bij gebaat. In de 6 jaar die het kostte om deze handtekeningen te verzamelen hadden de jongeren van 'exxpose' beter met de mannen en vrouwen in het veld kunnen praten."

"Het grootste misbruik van prostituees is wanneer een christelijke organisatie de lichamen van sekswerkers misbruikt", zegt de druktemaker. "Dit is gewoon weer een manier om vrouwen het recht over de eigen vagina te ontnemen."

Druktemaker Cesar Majorana - Sekswerk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1