appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Supermarkten zijn duur en wij zijn te goedkoop

Pixabay
woensdag 3 april 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De supermarkten verhogen de prijzen. Na de BTW-verhoging van 1 januari waren er heel prijzen die niet meer eindigden op een 9. "Geen zakje chips meer voor 99 cent, geen pak vla meer van 1,49, en dat kon zo niet langer", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - Dure supermarkten

"Want wij, consumenten, wij willen dingen die eindigen op 9. En blijkbaar willen we die zó graag, dat we liever 6 cent meer betalen voor een zakje kaasstengels, omdat 1,39 nou eenmaal beter klinkt dan 1,33." De druktemaker vindt het fascinerend.

"Maar het allertreurigst is natuurlijk dat wij zo makkelijk te manipuleren zijn", zegt Derks. "We wisten het al, maar dit berichtje drukte me toch weer met de neus op de feiten. We zijn hypocriete, primitieve wezens. We zullen altijd zeggen dat we willen dat prijzen eerlijk zijn, maar stiekem willen we niks liever dan een 9."

"Het probleem is niet dat de spullen in de supermarkt zo duur zijn, het échte probleem is: wij zijn te goedkoop."

Druktemaker Pieter Derks - Dure supermarkten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1