appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Als het om de antirooklobby gaat, moet je soms de longen uit je lijf schreeuwen

Pixabay
woensdag 27 maart 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisteren werd bekend dat de twee longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker niet meer mogen meepraten met de Alliantie Rookvrij. Ze zouden een te activistische koers varen. Pieter Derks moedigt hen juist aan om door te gaan. In De Nieuws BV op NPO Radio 1 zegt hij: "Hup Wanda en Pauline, hou vol, want het gaat niet altijd om de lange adem, soms moet je gewoon even de longen uit je lijf schreeuwen".

Druktemaker Pieter Derks - Rookvrij

Pieter: "Het allergekste aan dit verhaal is: in de Alliantie Rookvrij mag de tabaksindustrie niet meepraten. Daar zitten alleen maar ziekenhuizen, verzekeraars, zorginstellingen, sportclubs en gemeentes in. Waarom die in godsnaam tegen een snelle aanpak van roken zijn is me een raadsel".

Druktemaker Pieter Derks - Rookvrij

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1