Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Wat overblijft zijn drie doden, vijf gewonden en een groot verlangen naar stilte'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wat overblijft zijn drie doden, vijf gewonden en een groot verlangen naar stilte'

Volgens druktemaker Marcel van Roosmalen kunnen de reacties op de aanslag in Utrecht op sociale media verdeeld worden in twee groepen: boze mensen en verbinders. In De Nieuws BV op NPO Radio 1 zegt hij: "Wat overblijft zijn drie doden, vijf gewonden en een groot verlangen naar stilte."

Verbinders zijn volgens Marcel "Mensen die wijzen op het positieve en dat vaak ook heel positief van zichzelf vinden. Ze hebben een moslim gezien die cakejes uitdeelt aan agenten, hebben een tekening of gedicht gemaakt of delen muziek. Dat laatste is ook de standaardreactie van de gemiddelde DJ: een nummer draaien voor de stad en de slachtoffers."

Marcel: "Dan heb je de mensen die steeds bozer worden. Op de dader natuurlijk, op de groep waarvan ze denken dat hij erbij hoort – je hebt de mensen die boos worden op die mensen en tenslotte heb je mensen die boos zijn op mensen die in hun ogen niet respectvol om zijn gegaan met de hele situatie. Of die boos zijn op de media als die aandacht besteden aan die mensen. Zonder die ramp waren ze trouwens ook al boos op die mensen."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Het verlangen naar stilte

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie