appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Urk is het logische gevolg is van 20 jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek'

ANP
donderdag 14 maart 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Urk is het logische gevolg is van 20 jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek. Van Marokkanen ontmenselijken en buitenlandertje pesten", zegt druktemaker Elfie Tromp in De Nieuws BV op NPO Radio 1. En daar is maar één man verantwoordelijk voor volgens Elfie: Geert Wilders.

Druktemaker Elfie Tromp - Urk

Zo'n honderd witte Urker-tieners kwamen maandagavond verhaal halen bij het gezin van de Marokkaanse puber Soufyan. Elfie: "Die is even niet zo populair in het dorp. Volgens het AD had hij 'vervelend' gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot. 'Dat moet je niet doen als Marokkaan, dan heb je de poppen aan het dansen op Urk,' aldus een van de omwonenden. Maar laten we het geen racisme noemen".

Elfie: "Welkom in Urk, waar de kleingeestigheid hand-in-hand gaat met de inteelt en ja, dat mag ik zeggen, want het is zo. Het dorp heeft zelfs zijn eigen afwijking; de ziekte van Buchem. Dat is een erfelijke ziekte die enkel en alleen in Urk voor komt. Inteelt, je wordt er nooit slimmer van. Wel racistischer, zo blijkt."

Druktemaker Elfie Tromp - Urk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1