appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Brexit is de grootste collectieve zelfmoordpoging in de menselijke geschiedenis'

ANP
woensdag 13 maart 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"De demonstratie is terug van weggeweest", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV op NPO Radio 1. Het tijdperk van Facebookactivisme is voorbij: "De mens kwam er langzaam achter dat een muisklik niet genoeg is, en begon zelf weer in actie te komen".

Druktemaker Pieter Derks - Het eind van Facebookactivisme

Als je nou handig bent met Facebook, kan je best iets voor elkaar krijgen zegt Pieter Derks: "In Amerika is het ze gelukt om een seniele idioot tot president verkozen te krijgen. Dat was heel knap. Die had een eigen wolkenkrabber met een gouden toilet, en daar herkende de gewone man zich toen heel erg in. Dus die won toen de verkiezingen".

"En in Groot-Brittannië hebben ze toen de Brexit bedacht. Dat was ook heel knap. Dat is nog altijd de grootste collectieve zelfmoordpoging in de menselijke geschiedenis. Maar dat is dus ook meteen het laatste relikwie van het Facebook-activisme."

Druktemaker Pieter Derks - Het eind van Facebookactivisme

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1