Opinie & Commentaar
BNNVARA

Pieter Derks: 'Er is wat kritiek op onze regering die voor 680 miljoen aandelen koopt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pieter Derks: 'Er is wat kritiek op onze regering die voor 680 miljoen aandelen koopt'

Druktemaker Pieter Derks feliciteert iedereen met zijn aandelen in KLM: "Elke Nederlander bezit nu 0,000000745 procent van een luchtvaartmaatschappij." Maar of dat reden is voor een feest? Dat vertelt hij in De Nieuws BV.

Derks: "Er is wat kritiek op het feit dat onze regering in het diepste geheim zomaar voor 680 miljoen aandelen koopt in een bedrijf dat als voornaamste bezigheid heeft het verbranden van gesubsidieerde kerosine, maar het had natuurlijk allemaal nog veel slechter gekund. Ze hadden voor dat geld ook cadeaubonnen van de Intertoys kunnen kopen, en dan waren we nog veel verder van huis geweest."

Dividendbelasting

Daarnaast vindt de druktemaker het ook wel een leuk idee, "dat we nu allemaal aandeelhouder zijn in een bedrijf dat vorig jaar anderhalf miljard euro winst maakte. Dat betekent dat elke Nederlander per jaar 1100 euro dividend zou kunnen pakken, of nou ja, 935 euro natuurlijk, want daar gaat nog 165 euro dividendbelasting af, zonde eigenlijk, zouden we die niet af kunnen schaffen, of is dat een heel controversiële gedachte?"

Druktemaker Pieter Derks - We zijn allen aandeelhouder

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie