appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De gevaarlijke kant van kruidenierspolitiek

ANP
woensdag 20 februari 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De politiek heeft een rekenfoutje gemaakt, onze energierekening valt iets hoger uit dan ze in eerste instantie hebben gezegd. Pieter Derks stelt in De Nieuws BV voor de politiek iets meer over ideeën te laten gaan en iets minder stampij te maken over cijfers die een mogelijk scenario schetsen.

Druktemaker Pieter Derks - Rekenfoutje

Tegenwoordig is politiek cijferwerk geworden, tot zo ver mogelijk achter de komma. Pieter Derks: "Voor elke verkiezing laten partijen hun programma doorrekenen, wat natuurlijk prima is, maar vervolgens gaan ze elkaar proberen te pakken op die berekeningen. Bij het CDA wordt de balletles van uw dochter 6 euro duurder en bij de VVD kost een broccoli straks 10 cent meer."

Volgens Pieter heeft deze 'kruidenierspolitiek' ook een gevaarlijke kant. "Je kweekt namelijk het idee dat de politiek verantwoordelijk is voor het volledige huishoudboekje van elk gezin in Nederland. Da's leuk punten scoren als er een keer iets goedkoper wordt, maar ook een garantie op gele hesjes als er een keer iets duurder wordt."

Druktemaker Pieter Derks - Rekenfoutje

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1