appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'We zijn een land vol luxeproblemen'

ANP
woensdag 22 augustus 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"We zijn een land vol luxeproblemen", zegt druktemaker Pieter Derks in De Nieuws BV. "Het gaat zó goed met de economie dat de afschaffing van de dividendbelasting inmiddels 1,9 miljard euro gaat kosten. Dat is veel geld. Ik heb even zitten rekenen, om dat bedrag weer helemaal terug te verdienen moet Maarten van der Weijden nog 86.857,14 kilometer zwemmen."

Het wordt flink rekenen de komende weken, want op Prinsjesdag moet er een plan zijn. "En om nog altijd vage redenen wil Mark Rutte nog steeds dolgraag dat die afschaffing van de dividendbelasting doorgaat." Inmiddels is 85% van de Nederlanders tegen en ook regeringspartijen hebben hun twijfels: "Of, om de voorzitter van LTO Nederland te citeren: 'We komen nu in de fase van: hoe vertel ik het mijn moeder?' Wat ik een hele goede vraag vind. Ik weet in elk geval wat Mark Rutte zijn moeder vertelt: dat het goed is voor onze internationale positie. Maar ik hoop toch dat zijn moeder dan hard begint te lachen, en hem uitlegt dat er goedkopere manieren zijn om onze internationale positie te verbeteren."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken. 

Druktemaker Pieter Derks - Dividendbelasting

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1