appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Er loopt een breuklijn van wantrouwen door onze samenleving'

ANP
maandag 20 augustus 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er loopt een breuklijn van wantrouwen door onze samenleving, zegt druktemaker Arthur Umbgrove in De Nieuws BV. "Wantrouwen tegen feiten, tegen wat zorgvuldig is opgebouwd door de jaren. Onder de noemer nepnieuws wordt alles wat vast te stellen is, wat aantoonbaar waar is, in twijfel getrokken."

Druktemaker Arthur Umbgrove - De tragische ziekte die welvaart heet

De vooruitgang die de medische wetenschap heeft gemaakt is enorm. Ziektes waar je vroeger aan dood ging, verlopen tegenwoordig als een hardnekkige griep: je bent een tijdje flink ziek, maar daarna kan je verder. Arthur: "Goed, het gaat met horten en stoten en de prijs die je betaalt voor genezing in de vorm van bijwerkingen is soms erg hoog. Maar toch, de vooruitgang is spectaculair en onomstotelijk"

En toch zijn er mensen die zich tegen diezelfde reguliere wetenschap keren. "Je vindt in de krochten van internet altijd wel een of ander dubieus onderzoekje dat jouw mening bevestigd", zegt Arthur, "Homeopathie is een welvaartsziekte. Een luxeprobleem. Net als mensen die hun kinderen niet willen inenten; ze zijn een tragische bijwerking van onze welvaart."

Druktemaker Arthur Umbgrove - De tragische ziekte die welvaart heet

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Meer weten? NPO Focus neemt de meest gehoorde bezwaren tegen vaccinaties onder de loep.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1