appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Pieter Derks: 'De zomer van 2018 was pas het begin'

ANP
woensdag 8 augustus 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het klimaat verandert. We zullen eraan moeten wennen. De tekenen zijn overal, voor wie een beetje oplet. Druktemaker Pieter Derks ziet het ook om zich heen: "Ik las een berichtje over de weidesprinkhaan. Die was sinds 1992 niet meer in Nederland gezien. Klimaatverandering wordt hoe dan ook een lesje in nederigheid, en overlevingskunst.

Druktemaker Pieter Derks - De rollen zijn omgedraaid

Het zal pijnlijk zijn, als wij met onze verwende harses ineens in hoek zitten waar de klappen vallen. Pieter is ook ook benieuwd hoe de kranten op Lombok over ons zullen schrijven, als er hier ineens natuurrampen plaats gaan vinden. "Lezen we dan over Indonesische toeristen, die klagen dat de evacuatie van Volendam wel een beetje strakker georganiseerd had kunnen worden? Gaan Indonesische kranten verwonderd schrijven dat voor een land waar overstromingen zo vaak voorkomen het wel heel gek is dat niet alle huizen waterdicht zijn?" De zomer van 2018 was pas het begin.

Druktemaker Pieter Derks - De rollen zijn omgedraaid

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1