Opinie & Commentaar

Gezamenlijk zomerleed: zo kom jij van wespen af

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Gezamenlijk zomerleed: zo kom jij van wespen af

[AVROTROS] Hoe heb je het gehad? Nou, heel fijn, natuurlijk, maar het was te warm / te kort / te druk / te duur / te toeristisch / te afgelegen / te kiezelstenerig (streep door wat niet van toepassing is).

De redactie is verdeeld in twee groepen. De thuisblijvers die de hele zomer doorbuffelen en de vakantiegangers die één voor één terugkeren van hun zomervakantie. Lekker met nieuwe energie weer aan de slag, maar niet voordat diezelfde vakantie uitgebreid geëvalueerd is. Hier volgt een samenvatting. Collega 1 vond het veel te warm op Curaçao. Niet van die gewone hitte, nee van die vochtige. Hij heeft zelf een aquarium en is gek op het bekijken van vissen, maar zijn bril paste net niet in zijn snorkel, dus van de prachtige vissen heeft hij weinig kunnen zien. Bovendien bleek een andere collega op datzelfde eiland te vertoeven en dat moet je écht niet willen: "Ik mag haar graag hoor, maar ik hoef haar echt niet in badpak te zien".

Hoosbuien

Collega 2 was in Florida, nou daar gaat hij nooit meer naartoe in de zomer. Hij heeft het nog nooit zo warm gehad in zijn leven: "En dan denk je lekker een regenbuitje tussendoor, maar dat waren hoosbuien die wel drie uur duurden". Ook collega 3 heeft een regenbui gehad in de Ardennen: "Het liep zo via de voordeur het vakantiehuisje binnen".

Diarree

Ik smul van dit soort verhalen en vele thuisblijvers met mij. Niets saaier dan een vakantie die vlekkeloos is verlopen. Niemand zit te wachten op hiep-hiep-hoeraverhalen over punctuele vluchten, brandschone appartementen en hagelwitte stranden. Nee, we willen smeuïge details horen over lichamelijke ongemakken (diarree, hardnekkige aircohoestjes) of ongedierte (kakkerlakken, zandvlooien, terrormuggen of bedwantsen).

Zomerleed

Gelukkig is er zomerleed dat zowel de vakantiegangers als de thuisblijvers treft: de wesp. Slechts twee centimeter groot, maar in staat om de allermooiste zomerdagen op de meest idyllische plekken te verpesten. De lekkerste cocktails verliezen hun glans als er continu een wesp boven het glas cirkelt. De leukste tafelgenoten veranderen door de aanwezigheid van zo'n wesp in fanatiek om zich heen slaande idioten. Daarom speciaal voor de vakantiegangers en voor de thuisblijvers: onze Radar Helpt podcast, waarbij je in slechts anderhalve minuut hoort hoe jij van je wespen af komt.

{quotepodcast audio="53865" author="#7 Zo kom jij van je wespen af" caption="Radar Helpt" }

Ook vakantieklachten? Ons Radar Vakantieloket is geopend! Mail je verhaal naar radarradio@avrotros.nl of spreek bij de Radar Vakantielijn in hoe jouw vakantie is geweest, bel 035-6717000.

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie