Achtergrond
AVROTROS

'Een man is niet altijd geil, maar hij is wel bereid het te worden'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een man is niet altijd geil, maar hij is wel bereid het te worden'

Psycholoog en auteur Yvonne Kroonenberg bestudeert ze al decennialang: de mannen. “Ik snap helemaal hoe de man in elkaar zit. Zo ingewikkeld is het ook weer niet’, zegt ze in MISCHA!.

#38 - Yvonne Kroonenberg

Mannen houden volgens haar van de mogelijkheid dat er iets zou kunnen gebeuren. Daarom zijn ze gek op vissen. “Ze kunnen dus eindeloos naar een dobbertje staren, want de vis zou kunnen bijten. De mogelijkheid dat.. is al spannend genoeg. Een man is niet altijd geil, maar hij is wel bereid om het te worden. Voor vrouwen is dat anders.”

Hokjesdenken

Kan het nog wel, anno 2022, dit hokjesdenken? Kroonenberg: “Als psycholoog heb je een hokjesgeest. Als dit, dan dat. Natuurlijk zijn er verschrikkelijk veel uitzonderingen, maar als je iets wilt leren dan moet je kijken naar de wetmatigheden, niet naar de uitzonderingen. Als je iets wilt begrijpen, moet je iemand geen grote zak knikkers geven. Nee, dan doe je de grote knikkers bij de grote, de kleine bij de kleine.”

Koekje met gat

Ze heeft de verhouding tussen mannen en vrouwen sinds de jaren 80 zien veranderen: “Mannen hebben geleerd dat vrouwen geen koekjes zijn met een gat er in. Dat ze niet alleen maar bezig zijn om een man te vinden en hem te behagen.” Recept voor een goed leven? “Getroost worden als je pijn hebt, aangemoedigd worden als je een plannetje hebt.”

Luister het hele gesprek met Yvonne Kroonenberg hier terug!

#38 - Yvonne Kroonenberg

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie