Achtergrond
AVROTROS

Catherine Keyl: 'Nederlandse talkshows zijn fantasieloos'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Catherine Keyl: 'Nederlandse talkshows zijn fantasieloos'

"Zo fantasieloos”, presentator Catherine Keyl heeft weinig goeds over voor de huidige talkshows op de Nederlandse tv. “Iedere avond zie je overal dezelfde onderwerpen met dezelfde gasten. Daar word ik zo gek van”, aldus Keyl bij MISCHA!.

#42 - Catherine Keyl - MISCHA!

Het gaat Keyl niet zo zeer om de presentatoren, wel om de redactie. Ze kunnen toch wat meer verzinnen dan alleen corona of de oorlog in Oekraïne, stelt ze. “Als het goed gaat met een programma, gaan de redacties achterover leunen, terwijl ze dan juist extra scherp moeten zijn. De kijkers verwachten meer van ze. En dat vergt enorm veel inzet.”

Zou ze het goede voorbeeld mogen geven dan zegt ze volmondig ja. “Een keer per week Op1 presenteren zou ik geweldig vinden. Maar, ze zullen me wel te oud vinden. En mezelf aanmelden, daar doe ik niet aan. Ik heb 30 jaar bij de omroep gewerkt, ze weten wat ik kan. Moet ik dan gaan solliciteren? Nee hoor.”

Catherine Keyl presenteerde in haar carrière diverse programma’s: Hier en Nu, Avro’s Service Salon, de Vijf uur show, haar eigen talkshow Catherine. Ze is desondanks zeer kritisch op haar prestaties. “Er was altijd wat waardoor ik niet tevreden was. Van de 1200 uitzendingen van Catherine vond ik er 1 goed.”

Ze heeft lang veel last gehad van een minderwaardigheidsgevoel vertelt ze. EMDR-therapie heeft haar daar grotendeels van af geholpen. “Ik vind het al heel wat dat ik nu kan zeggen dat ik ook trots ben dat ik dat programma 5 jaar lang heb gemaakt. Dat had ik vroeger nooit gezegd, dat had ik dan opschepperig gevonden.”

Luister het hele gesprek hier terug.

#42 - Catherine Keyl - MISCHA!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie