appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Kan Groningen geen dapper Gallisch dorpje worden?'

ANP
vrijdag 13 juli 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Kees van Amstel wilde het deze week zeker niet over Groningen en de aardbevingsschade hebben. Hij had zich echt voorgenomen deze week een keer niet kwaad te worden. "Het is lekker weer, ik dacht, ik kom hier na mijn zomerreces wel weer terug met verse geëngageerde kwaadheid." Niets bleek minder waar, Eric Wiebes heeft hem weer eens kwaad gemaakt.

Druktemaker Kees van Amstel - Groningen en vergeetachtige VVD'ers

"Maar ja, toen kwam dat nieuws deze week over de mail en Groningen en de NAM. Nieuws dat niet eens groot nieuws werd. Misschien moeten ze daar in Groningen 12 voetballertjes bij Slochteren in een gasbel duwen." Die 'schoften van de NAM', de Nederlandse Aardolie Maatschappij, Shell en ExxonMobil, willen zo weinig mogelijk vergoeding betalen aan de Groningers met een gescheurd en ingezakt huis. Ze hebben in het verleden de hele trukendoos opengehaald om maar zo weinig mogelijk te hoeven betalen. "Misschien moeten de Groningers maar veranderen in dat Gallische dorpje dat moedig weerstand bood tegen de Romeinen. Wat toverdrank en met z’n allen wat vaker een NAM lokatie met een bezoek vereren of bij de directeur van de NAM langs met z’n allen, of niet tanken bij Shell of Esso, alle beetjes helpen."

Druktemaker Kees van Amstel - Groningen en vergeetachtige VVD

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1