Opinie & Commentaar
BNNVARA

Het mooie oprispinkje van Rutte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het mooie oprispinkje van Rutte

Het gaat goed met Mark Rutte, constateert druktemaker Pieter Derks in De Nieuws BV. Een paar weken geleden ging hij viral omdat hij en kopje koffie knoeide en het ook weer netjes opveegde, "en afgelopen maandag was de hele wereld in schok omdat hij het in zijn botte Hollandse harses haalde de president van de Verenigde Staten een heel klein beetje tegen te spreken". Maar eigenlijk viel dit oprispinkje best wel mee.

Volgens Pieter Derks onderbrak Rutte de president niet, hij praatte meer door hem heen. Het leek meer op prevelen dan op protesteren: "Als de Groningers op deze manier hadden geprotesteerd was de aardgaswinning opgeschroefd in plaats van terug. In elk geval was het niet genoeg om Donald Trump ook maar eventjes van slag te brengen."

Volgens Derks is het de tijdsgeest dat onze leiders publiekelijk beginnen tegen te sputteren: "Wat Mark Rutte in het Witte Huis deed was de mildste vorm van tegenspraak die je in 2018 zou kunnen bedenken. zolang hij ook niet midden in het Witte Huis voor de verzamelde pers hardop daadwerkelijk protest aantekent tegen het opsluiten van kinderen, het opzeggen van klimaatverdragen of het aanvallen van journalisten zou ik het ook niet per se dapper willen noemen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Pieter Derks - Politiek en protesteren anno 2018

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie