Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Besturen op lokaal niveau is dodelijk saai'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Besturen op lokaal niveau is dodelijk saai'

Besturen op lokaal niveau is belangrijk, maar over het algemeen dood en doodsaai. Druktemaker Elfie Tromp is van beide punten overtuigd. "Twitter is dan ook een welkome toevoeging aan het spelarsenaal van de gemiddelde lokale bestuurder." Volgens Elfie moeten ze wel goed hun feiten op een rijtje hebben.

Paul Meijer, gemeenteraadslid in Haarlemmermeer, sprak op Twitter zijn ongenoegen uit over een geschiedenisboek van zijn dochter waarin Pim Fortuyn werd beschreven als: 'Een extreem rechtse politicus die werd vermoord door een milieu activist'. "Helaas kon Paul niet de titel van het boek, het ISBN-nummer of een screenshot van het genoemde fragment delen. Ook de school of leraar wilde hij niet benoemen." Het hele voorval deed Elfie denken aan de Netflix serie Dirty Money. In een aflevering over Donald Trump blijkt dat hij steevast vraagt om afgebeeld te worden als een miljardair, in ruil voor roddels. In werkelijkheid is zijn vermogen veel lager dan hij doet voorkomen, maar het beeld staat.

Elfie twijfelt over de intenties van gemeenteraadslid Paul Meijer: "Ook Paul komt niet over de brug. Misschien is hij te druk met het uitgeven van horeca vergunningen of het uitschrijven van het faseringsplan om de lokale speeltuinen te laten vernieuwen, maar ik vraag me af of hij überhaupt wel een dochter heeft."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Elfie Tromp - Populisme in de Gemeenteraad

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Ster advertentie
Ster advertentie