Wetenschap & Techniek

Pandemie wordt endemie: tijd voor keuzes

AVROTROS
foto: Foto uitzendingfoto: Foto uitzending
  1. Nieuwschevron right
  2. Pandemie wordt endemie: tijd voor keuzes

Sinds voorjaar 2020 leveren alle Nederlanders vrijheden in om corona te weerstaan. Maar wat als corona van een pandemie endemisch wordt? Moeten we dan doorgaan met extra miljarden in de zorg pompen en het sluiten van de samenleving? Dr. Jona Walk is arts en spreekt over de keuzes waar de samenleving voor staat.

Luister Jortcast #387

Aan alle kanten knelt het. De avondlockdown, de drang om mensen zich te laten vaccineren en de druk op de zorg. Dr. Walk vindt dat de keuzes die door de politiek en samenleving gemaakt moeten worden steeds maar vooruitgeschoven worden.

Pleidooi voor breed maatschappelijk gesprek

Willen we de zorg redden, zonder burgerrechten in te perken, dan moeten er keuzes gemaakt worden. Of we kiezen wat en wie we wel gaan opereren of we zorgen dat de maatschappij veel meer gaat betalen voor een zorgsector die geen keuzes hoeft te maken.

Jona Walk pleit voor een breed maatschappelijk gesprek over hoe we verder willen, want de hete aardappel kan niet langer doorgeschoven worden.

Gesprek met dr. Jona Walk bij dr Kelder en Co

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie