Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een verbod komen op uithuiszettingen'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een verbod komen op uithuiszettingen'

Gezinnen die uit huis worden gezet, vanwege bijvoorbeeld een huurachterstand, overlast of (drugs)criminaliteit, worden aan hun lot overgelaten. Daarover schrijven de Nationale Ombudsman en de Kinderombudsman gezamenlijk in een rapport. Deze gezinnen moeten vaak halsoverkop en met te weinig hulp op zoek naar een andere woning. En woningen zijn nu juist nauwelijks te vinden.

De ombudsmannen roepen daarom de overheid op om de rechten van ouders en gezinnen bij een huisuitzetting beter in beleid en regelgeving te verankeren. Maar organisaties die met deze kwetsbare gezinnen werken, vinden dat niet ver genoeg gaan.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Er moet een verbod komen op uithuiszettingen.

Wat vind jij? Zijn uithuiszettingen per definitie verkeerd en veroorzaken die alleen maar meer problemen? Of kan het soms niet anders en moet de zorg daarna gewoonweg beter worden geregeld? Heb je zelf of in jouw buurt te maken gehad met een uithuiszetting?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie