Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: … en toch zijn deze Olympische Spelen een evenement om naar uit te kijken

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: … en toch zijn deze Olympische Spelen een evenement om naar uit te kijken

Spraakmakers is met vakantie
We maken de komende twee weken even plaats voor de Olympische Spelen op NPO Radio 1. Dat betekent dat er ook geen Stand.nl is.

Worden dit Olympische Spelen zonder het Olympisch gevoel en zonder glans? Of is het toch een evenement om naar uit te kijken en de wekker voor te zetten?

Vanmiddag is het dan eindelijk zo ver! Om 13:00 uur is de openingsceremonie van de Olympische Spelen en dan kan het sportevenement beginnen. Toch voelt het als de Olympische Spelen zonder het Olympisch gevoel, zonder glans.

Het dieptepunt deze week was natuurlijk de positieve testuitslag voor de sporters die nu hun droom in duigen zien vallen. En ook voor de sporters die niet besmet zijn, is het vooralsnog geen feest: de quarantaineregels voelen als een gevangenis, meldden de voetballers deze week. Bovendien zijn er geen supporters op de tribunes, en geen huldigingen Holland Heineken House.

En dan hebben we het nog niet gehad over de astronomische bedragen die Tokio heeft neergeteld voor de organisatie en die het naar verwachting nooit zal terugverdienen.

En toch... is het een evenement om naar uit te kijken! Want de sportieve krachtmeting is tenslotte waar het om draait. Kijk jij uit naar deze Olympische Spelen? Zet je de wekker om bepaalde wedstrijden te kunnen kijken? Of voelt het dit jaar toch allemaal anders?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie