Sport

Verslaggever Nik Wouters in Tokio: 'Echt een hele beleving, hoor'

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verslaggever Nik Wouters in Tokio: 'Echt een hele beleving, hoor'

De ploeg van de NOS is aangekomen in Tokio. Verslaggever Nik Wouters zit er ook bij. Al moest hij daar wel lang op wachten. "Drie en een half uur na de landing mochten we door naar de douane", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

De komende dagen verblijft hij nog op zijn hotel: verplicht voor alle journalisten die het land inreizen om de Olympische Spelen te verslaan. Gelukkig heeft hij wel een ├ęcht bed. In het Olympisch dorp slaapt men op speciaal karton. Maar, "dit is gewoon degelijk hout van een bed wat nog jaren mee moet."

En dat is maar goed ook, want het was een flinke uitdaging om naar Tokio te kunnen. "Je moet eerst aan heel wat eisen voldoen om het land binnen te komen. Je moet een activiteitenplan hebben, accreditatie op zak hebben, twee negatieve testresultaten."

Bekijk hier het hele gesprek en de reportage van verslaggever Nik Wouters

Volgen en spugen

Na de aankomst op het vliegveld moest hij bovendien nog uren wachten voor de reis naar het hotel. "En de Japanse app moesten we tonen. Die laat zien of je gezond bent en kan volgen waar je bent."

Ook een coronatest ter plaatse stond op het programma. Al zag die er anders uit dan in Nederland. "Geen stokjes in neus en keel, maar ik mocht in een kubus spugen tot de zwarte lijn. Dat was nog best veel."

Maar na drie en een half uur volgde dan toch de uitslag. "Niemand positief." En dus konden ze door de douane en de kamers.

Liever luisteren?

Oranje Alert

Of je nou aan het werk bent of op het strand zit, met het Oranje Alert in de NPO Radio 1-app mis je geen enkele medaillekans van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio.

Heb je de NPO Radio 1-app nog niet op je telefoon of tablet? Download 'm hier voor iOS en hier voor Android, zet het Oranje Alert aan en mis geen enkele Nederlandse sporter in een olympische finale!

Ster advertentie
Ster advertentie