Feyenoord rekent snel af met PEC Zwolle, onrustig rondom De Kuip

2. Feyenoord rekent snel af met PEC Zwolle, onrustig rondom De Kuip

Feyenoord heeft binnen een helft PEC Zwolle aan de kant geschoven met vier goals. In de tweede helft deed Feyenoord rustig aan. De Rotterdamse club heeft nog altijd de minste verliespunten van de clubs in de Eredivisie.

Bij PEC Zwolle stond trainer Dick Schreuder voor de eerste keer voor de groep. Zijn elftal moest al na zes minuten het eerste doelpunt slikken. Na een slim balletje van Orkun Kökcü kon Bryan Linssen alleen voor de keeper zijn zevende treffer van het seizoen binnen schieten. Luis Sinisterra dribbelde nog voor de tiende minuut door de verdediging heen en scoorde de 2-0. De 3-0 was opnieuw van Linssen. Guus Til bracht de stand in de 35e minuut op 4-0.

Op het veld bleef het daarna rustig. Trainer Arne Slot wisselde door met speelminuten voor Cyriel Dessers (die niet scoorde in de 92e minuut), Alireza Jahanbakhsh, Reiss Nelson, Lutsharel Geertruida en later ook nog João Teixeira.

Vuurwerk gegooid naar agenten

Rondom het stadion had een groep Feyenoord-supporters zich verzameld. Verschillende personen gooiden vuurwerk in de richting van politie-agenten. In de rust deed commentator Arman Avsaroglu verslag van de gebeurtenissen vlakbij het Maasgebouw:

Andere wedstrijden

Tegelijkertijd eindigde SC Heerenveen-Willem II in 2-1. Om 16.45 uur trappen RKC Waalwijk en Ajax af. De speelronde in de eredivisie eindigt met Cambuur-FC Utrecht, aftrap 20.00 uur. FC Groningen won eerder op de dag met 0-1 op bezoek bij Go Ahead Eagles.