Sport
NOS

Magistrale zege Lewis Hamilton in Brazilië, gat op Verstappen nu 14 punten

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Magistrale zege Lewis Hamilton in Brazilië, gat op Verstappen nu 14 punten

Lewis Hamilton heeft Max Verstappen het nakijken gegeven in Brazilië. De Brit begon als tiende aan de race en knokte zich in het tweede deel van de race zelfs voorbij Verstappen. Het verschil in het WK-stand is nu 14 punten in het voordeel van Verstappen.

Valtteri Bottas begon vanaf poleposition na de overwinning in de sprintrace van gisteren, maar moest de koppositie al in de eerste bocht afgeven aan Verstappen. De eerste meters waren voor de Fin, maar in de bocht was Verstappen de sterkere. Ook Sergio Perez ging in de eerste ronde voorbij de Mercedes-coureur. De regerend wereldkampioen, Hamilton, kwam vanwege een straf voor een motorwissel van positie tien en lag binnen de kortste keren vierde. Hij kreeg bovendien de ruimte van ploeggenoot Bottas en klom zo door naar de derde plaats. Omdat er brokstukken op de baan lagen, was er twee keer een safety car. Een echte en een virtuele. Het verschil tussen de coureurs schoof daarom wat verder naar elkaar toe.

Video niet beschikbaar

Hamilton ook voorbij Perez

Hierna begon de strijd pas echt. Hamilton viel aan bij Perez en ging er in de eerste bocht van het circuit fraai buitenom langs. Hamilton had niet gerekend op de Mexicaan, die zich terug naar de tweede plaats vocht. Even later was zijn verzet gebroken en nam Hamilton de tweede plaats in. Hamilton was de eerste die een pitstop maakte. Verstappen reageerde een ronde later en kwam vóór zijn concurrent terug op de baan. Bottas bleef Perez voor na de eerste ronde pitstops. Dat kwam omdat de Fin stopte toen er wederom een virtual safety car was.

Samen van de baan

Al na 41 van de 71 ronden was het voor Verstappen tijd voor de tweede pitstop. Dit keer dus eerder dan Hamilton. Al reed Hamilton het gat snel dicht en kon hij zelfs aanvallen. Verstappen verdedigde waardoor beide coureurs samen van de baan schoten. De Nederlander bleef wel voor. De wedstrijdleiding concludeerde overigens dat geen van beide coureurs hier iets te verwijten viel.

Video niet beschikbaar

Harde woorden

Hamilton liet het er niet bij zitten en deelde het ene na het andere speldenprikje uit. In ronde 59 ging hij met meer snelheid het rechte stuk op. Er was niet tegen te verdedigen. In de volgende bocht verschalkte Hamilton de Nederlander. Verstappen had nog wat harde woorden over voor de wedstrijdleiding en kreeg daarvoor een waarschuwing. Perez had in de laatste ronde de opdracht van zijn team Red Bull om één punt te scoren voor de snelste ronde en dat punt van Hamilton af te pakken. Het lukte, waardoor het verschil tussen Verstappen en Hamilton nu 14 punten is. Volgende week gaat het spektakel verder in Qatar. Er zijn nog drie races te gaan.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie