Sport
NOS

Hamilton wint GP Qatar, tweede plaats en snelste ronde voor Verstappen

  1. Nieuwschevron right
  2. Hamilton wint GP Qatar, tweede plaats en snelste ronde voor Verstappen

Lewis Hamilton was ongenaakbaar in de grand prix van Qatar. De Brit had een goede start en hield tot het eind voorsprong op de concurrentie. Met zevenmijlslaarzen was Max Verstappen naar de tweede plaats gereden. Meer dan een bonuspunt voor de snelste ronde zat er niet in voor de klassementsleider.

Verstappen werd door de jury vijf plaatsen terug gezet in de startopstelling, omdat hij gisteren in de kwalificatie twee keer een gele vlag had genegeerd. Hij was daarom gedwongen tot een inhaalrace vanaf plaats zeven. Na een paar bochten lag de Limburger vierde. In de rondes daarna haalde hij Pierre Gasly en Fernando Alonso in en kwam zo uit op de tweede plaats. Op sommige momenten leek Verstappen in te lopen op koploper Hamilton, maar de Brit bleef buiten schot. Verstappen werd tweede en kreeg nog een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de wedstrijd.

Achter de twee concurrenten om de wereldtitel werd Fernando Alonso verrassend derde in de woestijn. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan dit seizoen, met een voorsprong van acht punten voor Verstappen in het wereldkampioenschap. Het is ongemeen spannend. De analyse van Jan Lammers in NOS Langs de Lijn:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie