Ajax scoort er op los tegen RKC Waalwijk

2. Ajax scoort er op los tegen RKC Waalwijk

Na twee moeizame gelijke spelen in de Eredivisie zonder doelpunten heeft Ajax weer eens een reguliere overwinning geboekt. Uit tegen RKC Waalwijk werd het 0-5. Door twee goals van Sébastien Haller is hij nu weer de topscorer van Nederland.

Steven Berghuis mocht van trainer Erik ten Hag in de basis beginnen. Davy Klaasen nam plaats op de bank. Terwijl het vuurwerk buiten het stadion de lucht in vloog, nam Ajax direct het overwicht. De eerste goal viel in minuut 17. Een echte spitsengoal van Haller na een uitgemeten voorzet van Dusan Tadic. Het was aan Remko Pasveer te danken dat RKC Waalwijk er geen wedstrijd van kon maken. De keeper redde knap een inzet van Michiel Kramer van een meter afstand.

De acties van Antony langs de lijn maakte indruk. Een doelpunt leverde het niet op. Haller gleed een goede voorzet van de Braziliaan naast. Berghuis scoorde voor rust wel, de 0-2. Na de pauze voetbalde Ajax het uit. Daar kwam nog regelmatig een treffer bij. Eerst van Berghuis, daarna Jurriën Timber en tot slot Haller zetten de eindstand op 0-5.

Ajax staat nog steeds op kop van de ranglijst. Feyenoord heeft minder verliespunten, maar heeft nog een wedstrijd te goed.