Sport
MAX

Edwin Spee over leven zonder Bibian Mentel: 'Een achtbaan van emoties'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Spee over leven zonder Bibian Mentel: 'Een achtbaan van emoties'

Edwin Spee is sinds vijf maanden weduwnaar, nadat zijn grote liefde Bibian Mentel overleed. Spee omschrijft die periode als een achtbaan van emoties, want naast verdriet is er ook ruimte voor een lach. Nu zet Spee de Mentelity Foundation van de snowboardster voort.

"Soms heb je dat de emotie je overvalt, de leegte die er af en toe is. Maar ik was met haar zoon op Ibiza. En eigenlijk hebben we uitgesproken dat we veel minder verdrietig waren dan we van te voren hadden verwacht. Er is ruimte voor mooie momenten, een nieuwe lach." Dat zei Spee zondag op De Perstribune van MAX.

De mobiele telefoon

Spee probeert nog wel herinneringen te herbeleven die hij met Mentel had. Dat doet hij met haar mobiele telefoon. Die ziet hij als het meest waardevolle bezit dat hij van zijn vrouw heeft. "Er zitten heel veel mooie herinneringen in en foto’s die niet in mijn telefoon staan maar die zij gemaakt heeft vanuit haar perspectief. Dus daar ga ik regelmatig doorheen en herbeleef ik mooie momenten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vriend Julian

Edwin Spee woont nog altijd in het huis waar hij met Bibian Mentel woonde. Nu woont hij daar met haar zoon Julian. Die liet bij De Perstribune een brief achter voor zijn stiefvader. "Ik waardeer je als vriend, omdat wij dat altijd zijn geweest", zegt de 18-jarige Julian tegen Spee, die zichtbaar emotioneel reageert. "Hele mooie woorden." Het tekent de bijzondere band die het gezin van Bibian Mentel nog altijd met elkaar heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Edwin Spee

Ster advertentie
Ster advertentie