Sport
EONOS

Oud-international Van Es onder indruk van bondscoach Jonker: 'Laat iedereen speciaal voelen'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-international Van Es onder indruk van bondscoach Jonker: 'Laat iedereen speciaal voelen'

Oud-international Kika van Es is onder de indruk van haar voormalig ploeggenoten op het WK voetbal. Tegen wereldkampioen VS (1-1) zag ze Oranje 'echt Nederlands' spelen: "Ze durfden te voetballen. Erg leuk om te zien", stelt Van Es in Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

De 31-jarige oud-speelster van onder andere PSV en Ajax is pas net voetballer af. Ze deed de voorbereiding nog mee met Oranje, maar viel vlak voor het WK af. Ze volgt het toernooi nu vanuit huis en zette de wekker voor het duel met Amerika. "Ik denk dat het gat met de VS kleiner is geworden. In de voorgaande duels kwam Nederland vaak goed weg. Nu hadden ze in de eerste helft echt de overhand en waren ze bepalend."

Volgens Van Es heeft het Nederlands elftal met Andries Jonker een goede bondscoach in huis. "Hij heeft duidelijkheid geschept en laat iedereen speciaal voelen. Of je nu nummer 23 bent of nummer 1."

Luister tijdens het WK ook de NOS Voetbalpodcast!

NOS Voetbalpodcast

NOS Voetbalpodcast

WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland

Tot en met zondag 20 augustus is het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Alle wedstrijden van Oranje volg je rechtstreeks bij NPO Radio 1 in extra uitzendingen van NOS Langs de Lijn.

  • Vrijdag 11 augustus, 03.00 uur: Spanje - Nederland
Ster advertentie
Ster advertentie