Volle Kuip ziet fraaie doelpunten bij Feyenoord-Cambuur

2. Volle Kuip ziet fraaie doelpunten bij Feyenoord-Cambuur

De aanwezigen in stadion de Kuip in Rotterdam kwamen geen doelpunten te kort. Feyenoord won met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. De ene goal was nog mooier dan de andere.

Juichende mensen achter het doel van Justin Bijlow na zeventien minuten bij de openingstreffer van sc Cambuur. Gernot Trauner maakte een inschattingsfout, waardoor Cambuur-spits Tom Boere weg kon met de bal. Hij kapte uit en legde in de verre hoek. Een nog mooier doelpunt in de 24e minuut aan de overzijde. Luis Sinisterra nam met links aan en werkte van ver af met rechts. Hij was het zonnetje in huis in een regenachtige Kuip.

Het spel ging erg op en neer in de eerste helft. Cambuur kwam ook regelmatig tot schoten op doel. Bryan Linssen had de voorsprong voor Feyenoord op zijn schoen, maar mikte oog in oog met doelman Sonny Stevens naast. Op slag van rust werd het alsnog 2-1. Orkun Kökcü, al weken in vorm, probeerde het van ver. Omdat Calvin Mac-Intosch de bal van richting veranderde was Stevens verslagen.

Harde uithaal in het zijnet

Ook Alireza Jahanbakhsh was goed op dreef. De Iraniër trok naar binnen vanaf de rechterkant en haalde gigantisch hard uit. De bal spatte via de lat tegen de zijkant van het net (3-1). De score werd verder niet meer uitgebouwd. Al was Sinisterra nog dichtbij. Stevens hield net voor de doellijn tegen. Invaller Patrik Wålemark voetbalde zich met een oogstrelende actie tot enkele meters van Stevens. Uiteindelijk was de goalie hem te slim af. Het was de vierde zege op rij voor Feyenoord.

FC Twente-Go Ahead Eagles

Een spannende wedstrijd tussen FC Twente en Go Ahead Eagles (2-2). De bezoekers waren op een 0-2 voorsprong gekomen en waren zo dichtbij de eerste overwinning na acht wedstrijden zonder zege. Isaac Lidberg kopte vrij in en Iñigo Córdoba stond klaar om aan het begin van de tweede helft de rebound binnen te schieten. Een eigen doelpunt van Joris Kramer gaf Twente wat hoop. Joshua Brenet zag uiteindelijk een mislukte voorzet in het doel verdwijnen, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2.