Sport
AVROTROS

Robin Haase: 'Djokovic had niet eens het vliegtuig in moeten stappen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin Haase: 'Djokovic had niet eens het vliegtuig in moeten stappen'

De spanning is te snijden in Australië: kan toptennisser Novak Djokovic aantreden in Melbourne? De nummer 1 van de wereld gaat in beroep tegen de intrekking van zijn visum, zo heeft zijn advocaat Nicholas Wood bekendgemaakt. De Nederlandse tennisser Robin Haasse reageert bij Renze Klamer: "Hij had niet eens het vliegtuig in moeten stappen."

Zien we Djokovic wel of niet op de Australian Open?

"Het is jammer dat het zoveel over Djokovic gaat", geeft Haase toe. "Je wilt praten over de wedstrijden. Er wordt al twee weken getennist in Melbourne, maar het gaat alleen maar hier over. Dat is zonde en nergens voor nodig. Ik had eigenlijk gehoopt dat Djokovic gewoon zelf zou hebben gezegd: weet je wat, ik ga terug en jullie zien mij volgend jaar weer. Maar het is een echte strijder, hij geeft niet op. Hij denkt gewoon anders."

Straatvechter Djokovic

Als blijkt dat Djokovic toch mag deelnemen aan het toernooi, denkt oud-tennisster Kristie Boogert dat de prestatie van Djokovic hier niet onder zal lijden. "Het overgrote deel van de spelers zal hier wel onder lijden. Maar als ik iemand moet noemen die hier wel mee om kan gaan, is dat Djokovic wel. Het publiek is niet altijd in zijn voordeel, maar die negativiteit werkt bij hem juist positief", zegt ze in Renze.

Boogert noemt Djokovic een straatvechter. "Een oorlogszoeker, zou je kunnen zeggen. Hoe meer mensen tegen hem, hoe beter. Dat vindt hij alleen maar fijn."

Haase al uitgeschakeld

Robin Haase is er voor de vierde keer in zijn loopbaan niet bij op de Australian Open. De 34-jarige Nederlander ging woensdag in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi ten onder. "Ik zit in de winter van mijn carrière, maar ik ga mijn uiterste best doen om in de top honderd te komen."

Toch is Haase tevreden. "Mijn fysieke gesteldheid is op dit moment goed en dat was vorig jaren nog groot een probleem." Haase speelt nog wel in het dubbelspel met ​​Botic van de Zandschulp. "Ik hoop op een mooi resultaat."

Damestoernooi

Naast Haase en Van de Zandschulp in de dubbel, zijn er ook nog andere Nederlanders actief. Arianne Hartono heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi en ook Arantxa Rus is voor het eerst sinds jaren weer gekwalificeerd voor een Grand Slam.

Ster advertentie
Ster advertentie