Sport
NOS

De tennisdroom van Novak Djokovic ligt in duigen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De tennisdroom van Novak Djokovic ligt in duigen

Novak Djokovic heeft de finale van de US Open niet weten te winnen. De Serviër kwam er in New York tegen Daniil Medvedev geen moment aan te pas: 4-6, 4-6, 4-6.

''Het is de wedstrijd van zijn leven niet geworden'', concludeert tenniscommentator Mark Brasser in het NOS Radio 1 Journaal. ''Ik vond hem wat mat, ik vond hem vlak.''

Djokovic had de derde speler in de geschiedenis met een grand slam (winst van alle grandslamtoernooien in één seizoen) kunnen worden én hij had met een 21ste grandslamtitel Roger Federer en Rafael Nadal voorbij kunnen gaan. Nu staan ze alle drie nog op twintig titels.

Emoties

New York had de tennisdroom van Djokovic graag in vervulling zien gaan. Het publiek koos massaal zijn kant, maar tegen een ontketende Medvedev kon Djokovic weinig uitrichten.

Bij 5-4 in de laatste set barstte Djokovic tijdens de wissel in tranen uit. En ook bij het eerste punt van de laatste game waren zijn emoties duidelijk zichtbaar.

Medvedev

Voor Medvedev is het zijn eerste grandslamtitel. De verliezend finalist van de US Open van 2019 en Australian Open van dit jaar is na Marat Safin en Jevgeni Kafelnikov de derde Rus die bij de mannen een grandslamtoernooi wint.

Volgens NOS-commentator Marcella Mesker is Medvedev de terechte winnaar:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tennisdroom van Novak Djokovic ligt in duigen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie