Sport
NOSNTR

Vier toptennissers besmet met coronavirus na toernooi Djokovic

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier toptennissers besmet met coronavirus na toernooi Djokovic

Het had een serie mooie demonstratietoernooien in de Balkan moeten zijn, maar inmiddels is de Adria-tour vooral bekend als de tour waar toptennissers besmet raakten met het coronavirus. Vier spelers zijn besmet, waaronder organisator en nummer één van de wereldranglijst Novak Djokovic. "Het spijt me heel erg," schrijft de speler in een statement.

Bij het toernooi golden geen afstandsregels en was publiek welkom. "Djokovic zag je knuffelen met spelers, foto’s nemen met fans en feesten in clubs," zegt tenniscommentator Marcella Mesker in Nieuws en Co. Uitgaan is in Servië overigens toegestaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels zijn vier spelers besmet: Grigor Dimitrov, Borna Coric, Victor Troicki en Novak Djokovic. Twee andere spelers maakten al bekend dat zij niet ziek zijn geworden. De besmettingen komen op het moment dat de tenniswereld toewerkt naar de hervatting van het seizoen is augustus.

Toekomst proftennis onzeker

Of de uitbraak gevolgen zal hebben voor de start van het seizoen, is onzeker. "Spelers moeten na besmettingen toch twee weken in quarantaine," aldus Mesker. "Het zou kunnen dat de US Open dan bijvoorbeeld eerder gekozen wordt dan kleinere toernooien."

Ook Djokovic' eigen positie ligt onder vuur. Hij is de voorzitter van de spelersbond van de ATP. "Eerder gaf hij al aan niet een vaccin te willen voor het coronavirus. Hij gelooft erg in alternatieve geneeskunde," legt Mesker uit in Nieuws en Co.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Hij heeft zich in de ogen van veel andere spelers onverantwoordelijk gedragen door dit toernooi door te laten gaan en zo’n uitgaansavond te organiseren." Djokovic heeft in een statement aangegeven twee weken in zelfisolatie te gaan en zich over vijf dagen opnieuw te laten testen.

Toptennissers besmet met corona na toernooi zonder coronamaatregelen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie