Sport
BNNVARA

Robert Doornbos: 'Familie is voor mij nummer één'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Robert Doornbos: 'Familie is voor mij nummer één'

Oud-autocoureur Robert Doornbos reed elf races bij de Formule 1, een jongensdroom die uitkwam. Nu is hij analist bij Ziggo, maar dat sport bijzaak is bleek vorig jaar toen zijn dochtertje opeens ernstig ziek werd. In De Nieuws BV vertelt Robert over zijn sportcarrière en de heftige periode afgelopen jaar.

De kik van de Formule 1 was zo groot voor Robert dat alles op de tweede plaats kwam. Hij begon op vrij late leeftijd met racen, op zijn 16de ging hij samen met zijn vader naar een Grand Prix wedstrijd en werd hij enthousiast. Daarvoor stond Robert vijf dagen per week op de tennisbaan en in de weekenden speelde hij competitie, met als doel: Wimbledon. Per ongeluk bleek hij best wel talent te hebben op het circuit.

Quote

Ik moest mijn limieten leren kennen

Robert Doornbos

Robert: "Ik kwam voorbij op het circuit en dan keken ze naar de ronde tijd en dachten ze, dat is echt snel. De derde ronde was het dood stil en hing ik ergens in de vangrail. Ik moest mijn limieten leren kennen." Sinds acht jaar racet Robert niet meer en heeft hij een nieuwe passie gevonden. Hij verzorgt nu de analyse van Formule 1 op Ziggo.

Quote

Ik heb mezelf van een andere kant leren kennen

Robert Doornbos

Een zware periode

Afgelopen maandag was het wereldkanker dag, en die dag kwam er na tien maanden goed nieuws voor de familie Doornbos. Vorig jaar werd bij de driejarige dochter van Robert en Chantal een grote niertumor ontdekt. Samen met de uitzaaiingen werd de tumor afgelopen juni verwijderd. Hierna kreeg Jada chemotherapie om de uitzaaiingen te bestrijden. Na recentelijk onderzoek bleek de uitslag van de scans positief en werd Jade schoon verklaard. In diezelfde periode kreeg beviel Chantal van een zoon, Josh.

"Maar we zijn er nog niet. We zien het als een positieve boost voor de komende jaren, want we moeten nog wel elke 12 weken onder de scans. Dus dat is nog een spannende tijd", vertelt Robert. Toen Jada ziek werd hebben Robert en Chantal het zelf naar buiten gebracht en zijn erg blij met de support van heel Nederland. "We hebben het zelf naar buiten gebracht omdat het verhaal een eigen leven ging leiden."

Op de vraag of er nog iets moois is gekomen uit deze tijd vertelt Robert: "Het besef dat, het cliché, 'familie is nummer één' echt zo is. Ik heb mezelf van een andere kant leren kennen, bij mij was het altijd groot, groter, grootst. En nu wil je gewoon rust met je gezin en gezondheid, dat is niet te koop."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie