Sport
KRO-NCRV

Op deze zwemmers moeten we gaan letten tijdens de Olympische Spelen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Op deze zwemmers moeten we gaan letten tijdens de Olympische Spelen

Over iets meer dan vijftig dagen begint het olympisch zwemtoernooi. Nederland heeft in het verleden veel succes gehad met zwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. De laatste jaren ging het wat minder in het olympisch zwembad. Johan Kenkhuis zelf won een zilveren en bronzen medaille in 2004 en vertelt bij Spraakmakers op wie we moeten letten tijdens de sportzomer.

Video niet beschikbaar

Kenkhuis merkt op dat er minder actieve wedstrijdzwemmers zijn dan twintig jaar geleden. De reden daarvoor zou komen door de centralisatie van trainingscentra. Desondanks kunnen we best wat verwachten van onze zwemmers tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Schoolslag te halen

Volgens Kenkhuis moeten we bij de vrouwen Marrit Steenbergen, die wereldkampioen werd op de 100 meter vrije slag, en Tes Schouten, een sterke schoolslagzwemster, in de gaten houden. De mannen die mogelijk een medaille binnenslepen zijn Arno Kamminga, die al twee zilveren medailles heeft, en Caspar Corbeau, een opkomend talent op de 200 meter schoolslag.

Estafetterace

Ook bij de estafettes maakt Nederland kans. "Zowel bij de dames als bij de heren", aldus Kenkhuis. Bij het onderdeel openwaterzwemmen focust Kenkhuis zich op Sharon van Rouwendaal als "sterke kandidaat". "De race vindt plaats in de Seine, wat uitdagend kan zijn vanwege de stroming en waterkwaliteit", voegt de oud-topzwemmer toe. De Olympische Spelen starten op vrijdag 26 juli.

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan.
Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie